សារៈប្រយោជន៍ក្រូចថ្លុង
ហាមទទួលទានចំពោះអ្នកជម្ងឺថ្លើម តម្រងនោម និងអ្នកមានសម្ពាធឈាមទាប

១. ការពារមេរោគនៅប្លោកនោម និងពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយៈ បរិមាណវីតាមីនស៊ីដ៏ច្រើនក្នុង ក្រូចថ្លុងជួយបង្កើនកម្រិតជាតិអាស៊ីតក្នុងតម្រងនោម វាប្រឆាំងទប់ទល់និងការរីកលូតលាស់នៃ មេរោគក្នុងប្រព័ន្ធតម្រងនោម។ ជាមួយគ្នានេះដែរ វីតាមីនស៊ីដើរតួនាទីជាសារធាតុប្រឆាំងនឹង អុកស៊ីតកម្ម (antioxidant) វាជួយបង្កើនសកម្មភាពកោសិការឈាមស ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងគ្រុណក្តៅ គ្រុនផ្តាសាយ និងការឆ្លងជម្ងឺនានា។

២. ការពារជម្ងឺស្ទះសរសៃរឈាម និងជំនួយឆ្អឹងៈ ក្រូចថ្លុងមានសារធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ជួយកាត់​បន្ថយ នូវកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អក្នុងរាងកាយនាំឲ្យបេះដូងមានដំណើរការល្អ។ សារធាតុប៉ូតាស្យូម ក៏ជួយ​ឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ ការពារនូវជម្ងឺពុកឆ្អឹង។

៣. ធ្មេញមាំមួនៈ វីតាមីនស៊ី ជម្រុញដល់ការផលិតកូឡាហ្សែន។ កូឡាហ្សែនជួយការពារអញ្ចាញធ្មេញ និងជួយឲ្យធ្មេញរឹងមាំ។

៤. ថែរក្សាធ្មេញៈ​ ក្រូចថ្លុងផ្ទុកសារធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ សារធាតុនេះជួយជម្រុញឲ្យ​ចលនារបត់ឈាម​នៅក្នុងរាងកាយ និងកាត់បន្ថយឱកាសការវាយប្រហារដោយគាំងបេះដូង និងស្ទះសរសៃឈាម។

៥. ជម្រុញការបញ្ចុះទម្ងន់ និង សម្រួលប្រព័ន្ធរំលាយអាហារៈ​ ក្រូចថ្លុងផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ទាប វាជួយកាត់​បន្ថយ​​ជាតិស្ករនៅក្នុងខ្លួន។ ជាតិសរសៃច្រើនធ្វើឲ្យយើងមានភាពឆ្អែត ជួយឲ្យការស្រូបយកជីវជាតិ​អាហារបានល្អ កាត់បន្ថយការរាគរូស និងទល់លាមក។

៦. ស្បែកស្អាត ក្មេងជាងវ័យៈ ការញ៉ាំក្រូចថ្លុងជាប្រចាំជួយកាត់បន្ថយ មុនលើស្បែក មុនលើមុខ ស្បែក​​​ស្ងួត និងស្នាមជ្រីវជ្រួញ។

៧. សក់លូតលាស់វែងៈ​ ក្រូចថ្លុងការពារសក់ជ្រុះ អង្គែ ធ្វើឲ្យសក់លូតលាស់បានល្អ ដោយសារវាសម្បូរ​ដោយសារធាតុរ៉ែដូចជាកាល់ស្យូម ស៊ុលផួរ ស័ង្កសី ដែក ព្រមទាំងវីតាមីនអេ, ស៊ី និងប៊ី១។

៨. ការពារជម្ងឺមហារីកៈ ក្រូចថ្លុងផ្ទុកដោយសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ ជាតិសរសៃរ និង bioflavonoids ដែលជួយការពារជម្ងឺមហារីកដោះ និង មហារីកលំពែង។ ជាតិសរសៃរការពាររាងកាយ​ពីជម្ងឺមហារីពោះវៀនធំ។

៩. ផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានៈ ក្រូចថ្លុងមានវីតាមីនស៊ី និង ប៉ូតាស្យូម ជាកត្តាជម្រុញឲ្យមាន​សម្ពាធ​ឈាមទាប ធ្វើឲ្យគ្រោះថ្នាក់ចំពោះអ្នកជម្ងឺថ្លើម តម្រងនោម និងអ្នកមានសម្ពាធឈាមខ្សោយ។





Comments

Popular posts from this blog

About Us

សារៈប្រយោជន៍របស់ផ្លែស្រការនាគ