សារៈប្រយោជន៍របស់ផ្លែស្រការនាគ
សារៈប្រយោជន៍គួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើលរបស់ផ្លែស្រការនាគ
ស្រការនាគជាផ្លែឈើនៅតំបន់ត្រូពិច
ងាយស្រួលដាំ និង កម្រទទួលការយាយីពីសត្វល្អិតចង្រៃនានាណាស់។
ដូច្នេះការដាំដុះស្រការនាគនៅស្រុកខ្មែរយើងមានភាពងាយស្រួល មិនសូវរើសដី
ព្រមទាំងមិនសូវទាមទារនូវការថែទាំខ្លាំងក្លាទេ។
ស្រការនាគចាប់ផ្តើមផ្កានៅដើមរដូវភ្លៀង អាចក្នុងកំឡុងចុងខែមេសា ឬឧសភា ឯការប្រមូលផលអាចចាប់ផ្តើមនៅខែកក្កដារហូតដល់ខែធ្នូរ។
ការទទួលទានផ្លែឈើដាំដុះនៅក្នុងតំបន់
និងតាមរដូវកាលធម្មជាតិនៃការប្រមូលផលនាំមកនូវសុខភាពល្អមហាសាល។
ជាពិសេសផ្លែស្រការនាគនេះមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពច្រើនយ៉ាងណាស់
នៅទីនេះយើងនឹងលើកយកតែផលប្រយោជន៍សំខាន់ៗ ១០យ៉ាង មានដូចតទៅ៖
១/ ជំនួយបេះដូង ផ្លែនេះមានផ្ទុកនូវ ជាតិខ្លាញ់ដែលជាប្រភព
អូមេហ្គា៣ និងអូមេហ្គា៦ វាជួយកាត់បន្ថយខ្លាញ់មិនល្អ (triglycerides)
កាត់បន្ថយនូវគ្រោះថ្នាក់គាំងបេះដូង។
ឯវីតាមីនស៊ីជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូលមិនល្អ បង្កើនកូលេស្តេរ៉ូលល្អ។
២/ ការពារ និងប្រឆាំងនឹងជម្ងឺមហារីក
នៅក្នុងគ្រាប់នៃផ្លែស្រការនាគមានសារធាតុប្រឆាំងទប់ទល់នឹងកោសិការមហារីកឈ្មោះថា
ហ្វីតូអាល់បុលមីន (phytoalbumins)។ រីឯវីតាមីនស៊ី
ទប់ទល់មិនឲ្យកោសិការមហាររីកលូតលាស់។
៣/ ជំនួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និង ការស្រូបជីវជាតិអាហារ តាមរយៈជាតិសរសៃខ្ពស់ក្នុងផ្លែស្រការនាគ ជួយបំពេញភាពឆ្អែត និងជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងខ្លួន ដែលល្អដល់ការបញ្ចុះទម្ងន់ និងការរំលាយអារហារធ្វើឲ្យរាងកាយអាចស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមបានល្អ។
៤/ ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ភាពសំបូរបែបនូវវីតាមីនស៊ី, ប៊ី ១, ប៊ី ២, ប៊ី ៣ ព្រមទាំងកាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ដែក, ប្រូតេអ៊ីន អាស៊ីតល្អ និងជាតិសរសៃ សុទ្ធតែជាសារធាតុជំនួយឲ្យប្រព័ន្ធរាងកាយរឹងមាំ។
៥/ ជំនួយភ្នែក ដោយសារសំបូរវីតាមីនអេ។
៦/ ទប់ស្កាត់ការភ័យតក់ស្លុត សំបូរដោយកាល់ស្យូម និង វីតាមីនស៊ី ជួយសម្រួលប្រព័ន្ធប្រសាទគ្រប់គ្រងភាពតក់ស្លុត។
៧/ ធ្វើឲ្យឆ្អឹងនិងធ្មេញរឹងមាំ ដោយសារវាសំបូរដោយកាល់ស្យូម និង ផូស្វ័រ។
៨/ ជួយឲ្យស្បែកភ្លឺថ្លា តាមរយៈភាពសំបូរដោយវីតាមីននិងជាតិទឹក។
៩/ ប្រឆាំងនឹងការរលាក កម្រិតជាតិស្ករតិចក្នុងផ្លែស្រការនាគ មិននាំឲ្យមានការបង្កើតនូវជាតិអាស៊ីតក្នុងខ្លួន (អាស៊ីតជាមេបង្កឲ្យមានការលាកនៅសន្លាក់ជាញឹកញាប់)។
១០/ ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភាពចាស់ជរា ដោយសារវាសំបូរដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។
សូមគ្រួសារលោកអ្នកមានសុខភាពល្អ
និងប្រកបដោយសុភមង្គល!

Comments
Post a Comment